Gouden sponsor

Sponsoren

Bilderpark.jpg

Inloggen

Acht muziekverenigingen uit Noordwest-Friesland gaan op zaterdag 21 december de straat op voor ‘Serious Request’ om geld in te zamelen voor het Rode Kruis die daar kinderen die sterven aan diarree mee wil helpen. Deze kinderen vormen het goede doel waar de drie DJ’s van radiozender 3FM zich dit jaar hard voor maken door zich zes dagen op te laten sluiten in een glazen radiostudio om daar non-stop uit te zenden. Dit ‘Glazen Huis’ staat dit jaar in Leeuwarden: van 18 tot en met 24 december. Door geld te doneren kunnen plaatjes worden aangevraagd door luisteraars. Het doel is om met ‘Serious Request’ zoveel mogelijk geld in te zamelen. De actie heet dan ook ‘Let’s clean this shit up!’.

 

 

Minimaal €10.000

Door de straat op te gaan onder de titel ‘Serious Streetparade’, hopen de deelnemende muziekverenigingen minimaal €10.000 in te zamelen voor ‘Serious Request’. De in totaal 350 muzikanten afkomstig van de muziekverenigingen Takostu uit Stiens, CMH uit Menaldum, Concordia uit Sexbierum, Jong Pasveer uit Leeuwarden, Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, NFPC uit Dokkum, Sternse Slotlanders uit Franeker en CMV Oranje uit Minnertsga gaan in optocht door de zeven plaatsen waar de bands vandaan komen. Per bus reizen ze van plaats naar plaats. De parade begint ’s ochtends en eindigt in de avond op het Wilhelminaplein bij het Glazen Huis.

 

De route

U kunt de ‘Serious Streetparade’ op de volgende tijden bezoeken in de plaatsen:

 

09.30 uur: Dokkum

11.00 uur: Stiens

12.30 uur: Minnertsga

13.30 uur: Sexbierum

15.00 uur: Franeker

16.15 uur: Menaldum

18.30 uur: Aankomst bij het Glazen Huis

 

Geld doneren 

U kunt de ‘Serious Streetparade’ steunen door geld te doneren via de ‘Kom in actie’-website:http://www.kominactie.nl/seriousstreetparade. Daarnaast kunt u tijdens de optocht in alle plaatsen geld geven aan de aanwezige collectanten. Het gedoneerde geld wordt aan het einde van de streetparade via een cheque aan de drie DJ’s overhandigd.

Volgen

Wilt u op de hoogte blijven van de Serious Streetparade, dan kan dat door de actie te ‘liken’ op Facebook (www.facebook.com/seriousstreetparade) of door ons te volgen via Twitter (@SR_Streetparade). Daarnaast zal Radio Eenhoorn de hele dag live verslag doen van de ‘Serious Streetparade’, zodat u op de hoogte kunt blijven van alle ontwikkelingen op de dag zelf. Heeft u verder nog vragen, dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..