• 1Oranje-slide site (1).jpg
  • 2Oranje-slide site (2).jpg
  • 3Oranje-slide site (3).jpg
  • 4Oranje-slide site (4).jpg
  • 6Oranje-slide site (6).jpg
  • 8Oranje-slide site (8).jpg
  • 9Oranje-slide site (9).jpg
  • 10Oranje-slide site (10).jpg
  • 11Oranje-slide-site-11.jpg
  • banner7.jpg

Binnenkort

20 feb
jeugdledenvergadering in Oranjehiem
Datum 20.02.2020 19:00 - 21:30
25 feb
Algemene ledenvergadering
Datum 25.02.2020 20:00 - 22:00

Hoofdsponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor3.jpg

Inloggen

Opera-zangeres Romina Tomasoni heeft grote indruk achter gelaten na het Concerto d'Avvento dat de fanfare van Oranje organiseerde op zondag 11 december. De Italiaanse mezzo-sopraan die wereldwijd in alle grote operahuizen is te beluisteren, was te gast op het Adventsconcert in de Meinardskerk in Minnertsga. Ze bracht de circa 200 aanwezigen in beroering met haar wonderschone stem, waarmee ze de mensen én muzikanten in hart en ziel raakte. Begeleid door de fanfare onder leiding van Bienze IJlstra wist deze warme, enthousiaste artiest de mensen op het puntje van de stoel te krijgen met bekende aria's uit klassieke opera's als Carmen, Rinaldo en Porgy and Bess. Absoluut kippevel bezorgde ze alle aanwezigen met de uitvoering van 'O Holy Night' samen met Simon Bouma op kerkorgel, waarbij door haar loepzuivere, hoge uithalen, menigeen een traantje moest wegpinken. Een staande ovatie was dan ook haar terechte beloning. Woorden schieten tekort. In een kort interview sprak Tomasoni de hoop uit de aanwezigen in de kerk te hebben geraakt met haar stem, hen kennis te hebben laten maken met de magie en passie van opera en dat opera voortaan ook een beetje in de harten van de Minnertsgaasters zit. Dat is gelukt!

 

Ook Oranje deed goed van zich horen met een sfeervolle uitvoering van 'Walking in the air' uit de tekenfilm 'The Snowman' met een schitterende solo van Tryntsje Vogel op sopraansax, wervelende kerstcarols als 'A Spanish Christmas Carol', 'For Unto Us' en 'Christmas Suite', en een majusteuze uitvoering van het Hallelujah Chorus van Händel met Simon Bouma als begeleiding op kerkorgel. Na de laatste noot kregen ook Bouma en Oranje een staande ovatie. Het Concerto d'Avvento is dan ook een uitvoering die nog lang in de oren en harten van de aanwezigen zal naklinken.