• 1Oranje-slide site (1).jpg
  • 2Oranje-slide site (2).jpg
  • 3Oranje-slide site (3).jpg
  • 4Oranje-slide site (4).jpg
  • 6Oranje-slide site (6).jpg
  • 8Oranje-slide site (8).jpg
  • 9Oranje-slide site (9).jpg
  • 10Oranje-slide site (10).jpg
  • 11Oranje-slide-site-11.jpg
  • banner7.jpg

Binnenkort

20 feb
jeugdledenvergadering in Oranjehiem
Datum 20.02.2020 19:00 - 21:30
25 feb
Algemene ledenvergadering
Datum 25.02.2020 20:00 - 22:00

Hoofdsponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor2.jpg

Inloggen

 

 

Oranje is vereerd en trots op het feit dat het dit jaar het adventsconcert mag verzorgen met de Italiaanse operazangers Romina Romasoni. Zij is de zus van Omar Tomasoni, solo-trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest, die eerder dit jaar te gast was bij Oranje. Omar heeft een relatie met Femke IJlstra, de dochter van Bienze IJlstra, dirigent van Oranje. Na het concert met Omar was deze zo enthousiast over Oranje, dat ook Romina wel oren had naar een muzikale samenwerking met de fanfare uit Minnertsga. Bienze en zij spraken daar over en na een intensieve mailwisseling met Oranje was het geregeld en staan we aan de vooravond van een zeer bijzonder concert. Echte Italiaanse opera in de Meinardskerk!


Mezzosopraan
Romina Tomasoni (34) is in haar thuisland een zeer bekend, veelgevraagd operazangeres. Romina zingt mezzosopraan en behaalde haar operagraad aan het Conservatorium van Brescia, cum laude. Haar talent raakte snel bekend en haar ster rees pijlsnel. Zo zingt ze over de hele wereld met tal van andere beroemde operazangers en –zangeressen en speelde de afgelopen tien jaar mee in alle grote opera’s in Italië. Denk aan de opera Elektra (Strauss), Carmen (Bizet), Ernani (Verdi), Tito Manlio 
(Vivaldi), Betulia Liberata (Mozart), Flauto Magico (Mozart), Falstaff (Verdi) en Nabucco (Verdi), om maar een paar te noemen. Ze zong in de mooiste theaters en zalen, zoals het Scala in Milaan, het Teatro del Maggio Musicale in Fiorentina, in het Palau de les Arts in Valencia en in het Teatro dell’ Opera in Rome. En nu dus in de Meinardskerk in Minnertsga.

 

Buitenland
Maar ook in het buitenland is de wonderschone stem van Tomasoni regelmatig te horen, zoals in Wenen, Salzburg en Sint Petersburg. Verschillende belangrijke nationale en internationale operaprijzen sleepte ze in de wacht en ook werkt ze samen met de grote operamaestro’s (dirigenten) van al even bekende symfonieorkesten.

 

Unicum
Het feit dat de verfijnde, volle mezzosopraan stem van Romina Tomasoni op 11 december in Minnertsga is te beluisteren, mag dan ook met recht bijzonder worden genoemd. Haar optreden met de fanfare Oranje is een unicum: eentje die z’n weerga niet kent! Samen met Oranje zingt ze onder meer de stukken Lascia Ch’io Pianga, O Mio Babbino Caro, Summertime en Habanera. Ook is ze samen met kerkorgel te beluisteren. Voor de gelegenheid neemt Simon Bouma plaats achter het klavier.

 

Bekijk hier het promotiefilmpje.