• 291774034_4648150895287081_2332789166671398989_n_2.jpg
  • 347642063_737915955008372_3854879396337342676_n_2.jpg
  • DSC_2371_2.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor4.jpg

Inloggen

 

Op 14 december 20.00 houdt de fanfare het slotconcert 'Retrospective' van een prachtig jubileumjaar in de Meinardskerk. Met dit concert wil de fanfare alles uit de kast halen om dit geweldige jaar vol met hoogtepunten met hoog muzikaal niveau af te sluiten. Het is gelukt om een aantal fantastische muzikale talenten naar Minnertsga te krijgen. We stellen graag onze gasten aan u voor:

Matthijs Leffers - Tuba

Matthijs Leffers maakt zijn hele leven al muziek. Hij begon aan de piano, waarna hij rond zijn 8ste begon met de eerste lessen op een koperinstrument en op zijn 11de verder ging op de Tuba, waarop hij zich op dit moment probeert te onderscheiden en te ontwikkelen op vele vlakken. Na te zijn begonnen bij de fanfare in Leens, is Matthijs doorgestroomd naar het conservatorium in Groningen, waar hij Cum Laude is afgestudeerd. Tijdens zijn studie heeft Matthijs twee keer een Erasmus beurs gekregen om zo twee semesters in Hannover te kunnen studeren bij Professor Jens Bjørn-Larsen.

Matthijs speelt regelmatig bij het Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Theater für Niedersachsen Hildesheim, Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en diverse andere orkesten. Verder is Matthijs zeer actief in het spelen van kamermuziek in diverse europese landen. Matthijs heeft in September 2017 de VNO-NCW Noord Talent Award gewonnen, deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. En onlangs heeft Matthijs ook het prestigieuze Grachtenfestival Conservatorium Concours gewonnen.Deze prijzen stimuleren hem nog meer om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de Tuba te laten klinken en te laten overkomen op een groter publiek. 

Tijdens het concert zal hij laten horen wat hij in huis heeft en wat er allemaal wel niet kan op een Tuba. U zult versteld staan!

Calure Vioolkwartet

Het jonge, maar getalenteerde Calure Kwartet bestaat uit Eline de Vries (viool), Camille Buitenhuis (viool),  Ruth Bosboom (altviool) en Caspar Westerman (cello) en is opgericht in 2015. De leden leerden elkaar kennen in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarvan ze aanvoerder en concertmeester zijn geweest. Sindsdien spelen ze met veel plezier samen en treden ze ook regelmatig op. Ook op solistisch gebied zijn ze actief. Ze zijn allemaal prijswinnaars van verscheidene concoursen, zowel nationaal als internationaal. Momenteel studeren de musici aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze zich ook als kwartet kunnen blijven ontwikkelen. 

Simon Bouma

Simon Bouma is in Minnertsga bekend als de dirigent van dameskoor Different Sound. Simon speelt o.a prachtig orgel. De fanfare en Simon hebben alle meerder malen prettig met elkaar samen gewerkt, waaronder bij de optredens van 'de Bestimming'. Tijdens dit concert zal de fanfare samen met simon op Orgel een geweldige symfonie spelen waarbij we u hopelijk weer kippenvel zullen bezorgen 

De fanfare bereidt een prachtig programma voor met veel verscheidenheid aan muziek. Van pop tot klassiek. Daarnaast zal de wereldpremière plaats vinden van het voor dit jubileum gecomponeerde werk Retrospective door Rob Goorhuis. Samen met bovenstaande getalenteerde gasten zal dit een geweldig concert worden zoals u de laatste jaren gewend bent. We hopen op een volle kerk! Komt u ook?

Tip voor de decembermaand: Wilt u eens een orgineel cadeau geven in de december maand? Geef dan een concertkaartje cadeau! 

Kaartjes zijn verkrijgbaar in de voorverkoop á €10,-bij de Dagwinkel, Martha's bloemen, of bestel via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tevens zijn er kaartjes te koop aan kassa €12,50