• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Binnenkort

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor4.jpg

Inloggen

De drumfanfare van c.m.v. Oranje Minnertsga heeft op het WMC bij de marsparade World Division een zilveren medaille behaald: een score van bijna 74 punten. Een strenge jury beoordeelde het optreden van de band op zaterdag 15 juli positief, maar kritisch. Hoewel Oranje had gehoopt op een hogere score, kwam na de eerste teleurstelling het besef bovendrijven dat er een geweldige prestatie op de mat is gelegd: maximaal gespeeld, maximale inzet geleverd, heel veel positieve reacties gekregen, handvaten aangereikt gekregen om mee verder te bouwen en een Oranje als muziekvereniging op de kaart gezet. Al met al een performance om zowel met leden als leiding grutsk op te zijn.

'Fryslân boppe!', klinkt als groepsyell in de tunnel van het Roda JC Stadion in Kerkrade, vlak voor het optreden in de World Division WMC 2017, door Drumfanfare Oranje Minnertsga. De spanning was om te snijden, iedereen had de focus op de wedstrijd. Pieken op het juiste moment, dat was het doel, na maanden van heel veel repeteren. En dat is door het team Oranje waargemaakt. Na de unieke inzet 'Grutsk' - het centrale thema van Oranje op dit WMC, het Frysk Folksliet in een modern jasje, geschreven door componist Feike van Tuinen schalmden hierna de ritmische elementen van 'Experiments' door het stadion.

Met een primeur van een linkse haakse bocht waarbij de band eerst uiteen werd gedreven waarna direct weer in formatie klonk de overweldigende mars ‘Parade of Friendship’. Een muzikaal werk waarbij de muzikanten niks cadeau werd gedaan. Alle registers moesten open. Ritmische elementen werden opgevolgd door prachtige muzikale kleuren uit de band. Een expressieve solo door, wellicht de meest muzikale euphonium groep op het WMC, bracht het stadion in extase. Met een achterwaartse counter, goed voetenwerk, zorgvuldig afgewerkte bochten gaf Oranje Minnertsga acte de présence.

Het onlangs vernieuwde ranking-system van de jury bracht de score tot een zilveren medaille. Trots. Grutsk op het hele team, de club en de mensen van Oranje. We hebben er een jaar keihard aan gewerkt. Grote klasse!

Check deze link voor het gehele optreden van Oranje tijdens het WMC!