Gouden sponsor

Sponsoren

sponsor2.jpg

Inloggen

.

De drumfanfare is sinds medio jaren ’50 onderdeel van Oranje. De band is opgericht door Jappie Zoodsma uit Minnertsga: een pionier op drumbandgebied in Noordwest-Friesland. In eerste instantie acteerde de band in een zogenaamde GD-bezetting als drumband met 1-ventielige instrumenten. In 1996 transformeerde de drumband naar de huidige drumfanfare waarbij er op 3-ventielige instrumenten wordt gespeeld in een bezetting met baritons, trombones, trompetten en slagwerk. Vanaf de oprichting stond de band onder leiding van Jappie Zoodsma. Zijn zoon Jan nam de leiding over in 1989 en bleef op de bok staan tot juli 2013. In oktober 2013 heeft Guus Pieksma het stokje overgenomen.

De drumband/-fanfare behaalde vele successen bij nationale en internationale concoursen. Natuurlijk is de drumfanfare ook actief in eigen dorp tijdens optochten: Koningsdag, Sinterklaas en het dorpsfeest. Of bij speciale gelegenheid, bijvoorbeeld als er bij de voetbalvereniging of de kaatsclub sportieve hoogtepunten worden behaald door een team of partuur. Oranje is dan van de partij. De drumfanfare treedt vrijwel altijd op met majorettes. Deze begeleiden de drumfanfare tijdens concoursen, optochten en andere optredens.

Op dit moment neemt de drumfanfare vanwege het teruglopend ledenaantal deel aan een samenwerkingsproject. Samen met C.M.H Menaldum en Concordia Sexbierum wordt onder begeleiding van Rabobank clubsupport onderzocht in welke vorm deze 3 bands de samenwerking in de toekomst kunnen voortzetten. Als projectnaam is gekozen voor DSG 'Door Samenwerking Groot' Onder leiding van Jurian Kampstra, Michael Bakker, en Benjamin Veldhuizen repeteert de band in Menaldum. Samen muziek maken en marcheren naar de toekomst. 'DSG' hoopt u binnenkort muzikaal te ontmoeten!