Gouden sponsor

Sponsoren

Bilderpark.jpg

Inloggen

.

De drumfanfare is sinds medio jaren ’50 onderdeel van Oranje. De band is opgericht door Jappie Zoodsma uit Minnertsga: een pionier op drumbandgebied in Noordwest-Friesland. In eerste instantie acteerde de band in een zogenaamde GD-bezetting als drumband met 1-ventielige instrumenten. In 1996 transformeerde de drumband naar de huidige drumfanfare waarbij er op 3-ventielige instrumenten wordt gespeeld in een bezetting met baritons, trombones, trompetten en slagwerk. Vanaf de oprichting stond de band onder leiding van Jappie Zoodsma. Zijn zoon Jan nam de leiding over in 1989 en bleef op de bok staan tot juli 2013. Met Jappie en Jan vierde de drumband/-fanfare vele successen.

De drumfanfare staat sinds oktober 2013 onder leiding van instructeur Guus Pieksma. Als gezegd, zijn er vele nationale en internationale successen behaald op concoursen. Natuurlijk is de drumfanfare ook actief in eigen dorp tijdens optochten: Koningsdag, Sinterklaas en het dorpsfeest. Of bij speciale gelegenheid, bijvoorbeeld als er bij de voetbalvereniging of de kaatsclub sportieve hoogtepunten worden behaald door een team of partuur. Oranje is dan van de partij. De drumfanfare treedt vrijwel altijd op met majorettes. Deze begeleiden de drumfanfare tijdens concoursen, optochten en andere optredens.

De drumfanfare telt momenteel zo’n 40 leden en repeteert op vrijdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in ons eigen repetitielokaal ‘Oranjehiem’ aan de Meinardswei 1, telefoon 0518-471090. Nieuwe leden kunnen we altijd gebruiken. We selecteren niet. Iedereen is welkom. Kom gerust een keer kijken of luisteren. De koffie (of wat anders) staat altijd klaar. Dit geldt trouwens ook voor de andere geledingen van Oranje: de fanfare, de majorettes (A’s, B’s en C’s) en het jeugdkorps.

 De instructeur
Per 1 november 2013 staat de drumfanfare van Oranje onder leiding van instructeur Guus Pieksma uit Sneek. Pieksma is daar onder meer docent, cursusleider en eigenaar van Slagwerk School Sneek. Zelf zegt hij over zijn passie voor muziek het volgende: “Naast mijn liefde voor slagwerk en alles wat met muziek te maken heeft, is dirigeren en leiden van ensembles en orkesten één van mijn passies. Richting geven in klankkleur, opvatting, sfeer en het beste uit de muzikanten halen om gezamenlijk het beoogde einddoel te realiseren."